Συμβουλές για καλύτερη όραση – όραση σε χαμηλό φωτισμό

Ηλίου

Η οδήγηση τώρα το φθινόπωρο μπορεί να είναι μαρτύριο…
Διότι η όραση σε χαμηλό φωτισμό δυσκολεύει καθώς μεγαλώνουμε.

Οι οδικές σημάνσεις ξεθωριάζουν, οι αντανακλάσεις του φωτός τυφλώνουν, οι αντιθέσεις θολώνουν. Αλλά γιατί; Τι φταίει;

Υπεύθυνη για αυτά τα σύνηθες προβλήματα είναι η αναμενόμενη διαδικασία γήρανσης του οφθαλμού. Από την ηλικία των 40 και μετά το πλάτος της κόρης μειώνεται και έτσι περνάει πολύ λιγότερο φως στον αμφιβληστροειδή. Την ίδια στιγμή συσσωρεύονται αποθέσεις στο φακό που προκαλούν μεγαλύτερη δυσκολία στην όραση, ιδιαίτερα το βράδυ.
Επιπλέον υπάρχουν κάποιες παθήσεις ή αρρώστιες που μπορεί να κάνουν την όραση ασαφή, όπως ο καταρράκτης ή ο διαβήτης.
Εάν ο οφθαλμίατρός σας έχει αποκλείσει κάποια σοβαρή αιτία για την ενόχληση που νιώθετε στην όραση,
τότε οι επόμενες συμβουλές για καλύτερη όραση και για όραση σε χαμηλό φωτισμό θα σας βοηθήσουν:

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΥΓΡΟ

Όποιος κάθεται το βράδυ για αρκετή ώρα πολύ συγκεντρωμένα στο τιμόνι, ξεχνάει να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρα. Έτσι τα δάκρυα στεγνώνουν και τα μάτια μας γίνονται πιο ευαίσθητα στο φως. Θα ήταν καλό να έχετε στην τσάντα σας ειδικά δάκρυα για να ενισχύσετε τη φυσική ροή δακρύων.

ΓΥΑΛΙΑ ΝΥΚΤΟΣ

Έχει αποδειχθεί ότι πολλοί οδηγοί βλέπουν το βράδυ πιο ξεκούραστα και άνετα με γυαλιά που έχουν ειδικά κρύσταλλα νυκτός. Αυτά τα γυαλιά μοιάζουν με ηλίου, όμως έχουν κίτρινους φακούς που φιλτράρουν το μπλε χρώμα του φωτός. Κατά αυτόν τον τρόπο οι αντιθέσεις όταν έχει ομίχλη ή όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει γίνονται πιο έντονες.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΑΣ

Το πιο συχνό πρόβλημα όταν νιώθετε ότι δε βλέπετε πια όσο καθαρά βλέπατε στο παρελθόν είναι ότι οι βαθμοί σας έχουν αλλάξει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μεγαλώσει η μυωπία ή να έχει ξεκινήσει η πρεσβυωπία. Ακόμα και σε άτομα που φορούν γυαλιά μπορεί να αλλάξουν οι βαθμοί. Θα ήταν καλό να κάνετε έναν οφθαλμολογικό έλεγχο κάθε ένα-δύο χρόνια. Εάν χρειάζεστε καινούργια κρύσταλλα, τότε θα πρέπει να έχουν την αντανακλαστική επίστρωση. Όσο καλύτερη είναι η επίστρωση, τόσο πιο καθαρή θα είναι η εικόνα που βλέπετε και θα έχετε μεγαλύτερη αντίθεση των αντικειμένων και χρωμάτων.

 

Ελάτε στα The Optical Center να σας λύσουμε κάθε απορία και
να σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση για να έχετε την καλύτερη όραση!

Διάβασε αυτό! http://theopticalcenter.gr/χαμηλή-όραση-παθήσεις-που-ελαττώνουν/