Ειδικοί φακοί – Όταν τα πολυεστιακά γυαλιά είναι ακατάλληλα…

Υπάρχουν χρήσεις για τις οποίες τα πολυεστιακά γυαλιά δεν είναι κατάλληλα. Αλλά δεν εξυπηρετούν ούτε τα δύο ξεχωριστά μονοεστιακά. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαίοι οι ειδικοί φακοί στα γυαλιά. Όπως στην περίπτωση του Πέτρου παρακάτω.

Το κανάλι έχει πολλές απαιτήσεις. Όλη μέρα μπροστά στην κονσόλα έχω να συντονίσω τόσα ώστε να βγει το πρόγραμμα όπως πρέπει. Χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και την όραση μου καθαρή αυτό είναι αδύνατον.

Όταν άρχισα να μην ξεχωρίζω τα ψιλά κουμπιά μπροστά μου και με έπιαναν πονοκέφαλοι, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μάτια μου.

Μετά την επίσκεψη μου στον οφθαλμίατρο ήμουν και επίσημα πρεσβύωπας με χαρτί.

Καταφεύγω λοιπόν στα πιο κοντινά μου οπτικά και αγοράζω ένα από αυτά τα έτοιμα γυαλιά που έχει κάθε πρεσβύωπας που σέβεται τον εαυτό του, με την ελπίδα να με βοηθήσουν.

Η επόμενη μέρα στο κανάλι όμως ήταν δύσκολη. Έπρεπε να εναλλάσω τα μακρινά με τα κοντινά γυαλιά, κάτι που δεν ήταν τόσο πρακτικό για να μπορώ να παρακολουθώ όλες τις οθόνες. Ταυτόχρονα όμως είχα δυσκολία στην μεσαία απόσταση της κονσόλας.

Μετά από μέρες και αφού δεν κατάφερα να συνηθίσω στη νέα μου πραγματικότητα, πήγα και πάλι στον οφθαλμίατρο. Αυτή τη φορά είπε “να φτιάξεις πολυεστιακά γυαλιά, ένα γυαλί για όλες τις αποστάσεις και τελείωσες”.

Ξανά στα οπτικά. Aκριβή επένδυση, αλλά λέω “Πέτρο δε θα το κάνεις κάθε μέρα, πρέπει να κάνεις το καλύτερο για τα μάτια σου και τη δουλειά σου”.

Στο τέλος όμως τζάμπα τα λεφτά. Όταν κοιτούσα απο τις άκρες του φακού δεν έβλεπα καθαρά. Έπρεπε να κρατάω μια πολύ συγκεκριμένη στάση σώματος και κεφαλιού για να βλέπω. Ο οπτικός μου είπε: “Πέτρο έτσι είναι τα πολυεστιακά. Θα τα συνηθίσεις.” ΔΕΝ τα συνηθίσα ποτέ!

Για εμένα από ότι φαίνεται τα πολυεστιακά δεν δούλεψαν.

Βέβαια μέχρι να καταλάβω το γιατί ταλαιπωρήθηκα και πέρασε καιρός.

Γυαλιά στο Optical Center

Μετά από πολύ έρευνα και ερωτήσεις έφτασα στο Optical Center. Και εκεί μου λύθηκαν οι απορίες και βρέθηκε και η κατάλληλη λύση για μένα.

Οι έμπειροι οπτικοί εκεί μου είπαν, ότι τα πολυεστιακά γυαλιά είναι πολύ πρακτικά για την καθημερινότητα, αλλά δεν κάνουν για συγκεκριμένες πιο εξειδικευμένες δουλειές. Αφού αναλύσαμε τον τύπο εργασίας μου, τις καθημερινές μου ανάγκες και τη χρήση για την οποία χρειάζομαι τα γυαλιά, καταλήξαμε στο ότι οι φακοί που χρειάζομαι δεν είναι οι πολυεστιακοί φακοί αλλά οι ειδικοί φακοί. Έχουν τελείως διαφορετικά πεδία όρασης, τα οποία είναι εξατομικευμένα και κατασκευάζονται για τον κάθε πελάτη ειδικά. Διάλεξα ένα τριπλοεστιακό φακό ο οποίος δεν παραμορφώνει πουθενά και μου δίνει την άνεση που χρειάζομαι για να βλέπω σε όλες αυτές τις αποστάσεις καθαρά.

Από τότε έχω βρεί την ηρεμία μου. Παρακολουθώ όλες τις οθόνες ταυτόχρονα, την καθεμία μέσα από το ειδικό παραθυράκι των φακών μου.

Τριπλοεστιακοί ειδικοί φακοί

Έτσι κατάλαβα ότι πρίν από οποιαδήποτε αγορά θέλει πολύ έρευνα. Tο σημαντικότερο είναι να βρεις τους ειδικούς που θα σου εξηγήσουν ότι αλλού δε σου είπαν για να βρείτε μαζί αυτό που εξυπηρετεί εσένα και όχι αυτό που ο κάθε γιατρός ή γνωστός θα σου προτείνει τυφλά.

Αυτό είναι που βρήκα στα Optical Center και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αλλάζω ποτέ ξανά κατάστημα οπτικών.

Πέτρος Δ.

Τι είναι οι ειδικοί φακοί;

Ο όρος ειδικός φακός δεν ορίζεται πάντα με σαφήνεια στη βιομηχανία των οπτικών.

Κατά κανόνα, οι φακοί γυαλιών οράσεως αναφέρονται ως ειδικοί όταν:

α. Υπερβαίνουν τις +/- 10 διοπτρίες
β. Έχουν ειδικά οπτικά πεδία διαφορετικά από αυτά που συναντώνται στα διπλεστιακά
ή στα πολυεστιακά γυαλιά.

Στο Optical Center ειδικευόμαστε στην κατασκευή γυαλιών με ειδικούς φακούς που αποκλίνουν από τις τυπικές κλίμακες βαθμών και πεδίων όρασης.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και τις δυνατότητες όρασης που παρέχουν.

ειδικοί φακοί

ειδικοί φακοί

ειδικοί φακοί

ειδικοί φακοί

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά: 210 64 32 095 ή μέσω email: info@theoptiacalcenter.gr

 

Contents