Εκφύλιση ωχράς κηλίδας – 3 βοηθήματα που προτιμούνται

βοηθήματα χαμηλής όρασης

Χαμηλή όραση είναι το επίπεδο όρασης με το οποίο το άτομο δυσκολεύεται να δει για να εκτελέσει διάφορες συνηθισμένες εργασίες της καθημερινής ζωής και τα γυαλιά, οι φακοί επαφής ή οι ενδοφακοί δε μπορούν να βοηθήσουν. Πολλές φορές η χαμηλή όραση οφείλεται στην εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Η εκφύλιση είναι η καταστροφή τμήματος ή ολόκληρης της ωχράς κηλίδας, δηλαδή καταστροφή του σημείου που  συγκεντρώνει τις φωτεινές ακτίνες και αποτελεί την πηγή της κεντρικής όρασης.

Η εκφύλιση ωχράς κηλίδας μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η αυξημένη πίεση και η μεγάλη έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικούς παράγοντες ή να συμβαίνει λόγω ηλικίας.

Αναμφισβήτητα είναι μεγάλο σοκ για έναν ασθενή να ενημερώνεται ότι έχει εκφύλιση ωχράς κηλίδας και ότι δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική πράξη που θα αυξήσει την οπτική οξύτητά του. Υπάρχουν όμως κάποια προϊόντα, τα βοηθήματα χαμηλής όρασης με τα οποία οι ασθενείς μπορούν να αξιοποιήσουν την όραση που ήδη έχουν.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας – Βοηθήματα χαμηλής όρασης

Τα βοηθήματα για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας είναι συσκευές σχεδιασμένες να μεγεθύνουν αντικείμενα ή να μεγαλώνουν το οπτικό πεδίο διευκολύνοντας την καθημερινότητα.

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας με τα βοηθήματα χαμηλής όρασης, έχουμε δει πως υπάρχουν κάποια πολύ αγαπημένα προϊόντα που βοηθούν την πλειοψηφία των ατόμων που που πάσχουν από εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Παρακάτω αναφέρουμε τα τρία πιο βοηθήματα χαμηλής όρασης που συνήθως προτιμούνται και έχουν μεγάλη επιτυχία.

βοηθήματα χαμηλής όρασης

3 αγαπημένα βοηθήματα για εκφύλιση ωχράς κηλίδας

1. MAX TV

Το MAX TV είναι ένα τηλεσκοπικό σύστημα που φοριέται όπως ένα γυαλί. Έχει μεγάλη μεγέθυνση, για αποστάσεις έως και 3 μέτρα. Είναι ιδανικό για χρήση στην τηλεόραση. Μπορεί όμως να φορεθεί και κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Έτσι ο ασθενής μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα τις εκφράσεις και το πρόσωπο που έχει απέναντι του.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

2. Mεγεθυντικοί φακοί

Οι μεγεθυντικοί φακοί είναι συνήθως χειρός ή επιτραπέζιοι. Έχουν ασφαιρικούς φακούς και είναι ιδανικοί για ανάγνωση. Η μεγέθυνση τους κυμαίνεται από 6 έως και 36 φορές. Έχουν μικρό βάρος και είναι ιδανικοί και για μεταφορά εκτός σπιτιού. Κάποιοι έχουν και ένα ισχυρό led φωτάκι που βελτιώνει σημαντικά την ανάγνωση. Στη λαβή τους έχουν θήκη για τις μπαταρίες.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Μια κατηγορία φακού χειρός είναι και ο ψηφιακός μεγεθυντικός φακός. Μοιάζει εμφανισιακά με κινητό και έχει οθόνη 4.3″. Μεγεθύνει από 3 έως και 28 φορές και διαθέτει 12 διαφορετικούς τύπους εμφάνισης κειμένου. Έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με την τηλεόραση και απόδοση μπαταρίας έως 4 ώρες λειτουργίας.

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας

3. Γυαλιά με ειδικά φίλτρα

Τα γυαλιά αυτά μπορούν να έχουν χρήση ως γυαλιά ηλίου. Προστατεύουν από την μπλε ακτινοβολία και τις ακτίνες UV. Είναι ιδανικά για πάθηση καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας καθώς δημιουργούν μια καλύτερη αντίθεση χρωμάτων κάνοντας πιο ξεκούραστη την εικόνα του ασθενούς.

Βοηθήματα χαμηλής όρασης

Συνοψίζοντας:

  • Χαμηλή όραση υφίσταται όταν ο ασθενής δυσκολεύεται να εκτελέσει τις συνηθισμένες καθημερινές του εργασίες.
  • Η πτώση της όρασης κάποιες φορές διορθώνεται με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής ή χειρουργικών επεμβάσεων.
  • Κάποιες φορές η πτώση της όρασης οφείλεται στην εκφύλιση ωχράς κηλίδας.
  • Υπάρχουν βοηθήματα που βοηθούν τους ασθενείς να αξιοποιήσουν την ήδη υπάρχουσα όραση όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

Στα καταστήματα ‘The Optical Center’ θα βρείτε όλα τα παραπάνω προϊόντα για να τα δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ και εμείς βάση των αναγκών σας, θα σας βοηθήσουμε να καταλήξετε στο δικό σας αγαπημένο βοήθημα.

Κατόπιν ραντεβού σας παρέχουμε δωρεάν οπτομετρικό έλεγχο και η πρόσβαση είναι εύκολη και για ΑΜΕΑ.

Οπτομετρία

Κλείστε το ραντεβού σας για να δείτε από κοντά τα βοηθήματα για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας:

Τηλ: 210 64 32 095 

Κιν: 694 64 31 165

Πλατεία Μαβίλη, Δορυλαίου 5, Αθήνα

Πλατεία Βικτωρίας, Αριστοτέλους 79, Αθήνα

Contents