Εργαστήριο οπτικών – Ανανέωσε το αγαπημένο σου γυαλί εδώ

Μακης Μαντζουρατος

Τhe Optical Center Πλατεία Βικτωρίας

Πόσες φορές έχει τύχει να σου αρέσει πάρα πολύ ένας παλιός σκελετός γιατί σου θυμίζει κάποιες όμορφες στιγμές, αλλά να μην τον φοράς πια γιατί μοιάζει ταλαιπωρημένος; Ή επειδή οι φακοί του έχουν γδαρθεί και το χρώμα τους έχει ξεθωριάσει;

Μη στεναχωριέσαι καθόλου γιατί στα καταστήματα The Optical Center σου έχουμε τη λύση που θα κάνει τον παλιό σου σκελετό ηλίου ή οράσεως  πάλι σαν καινούριο!!

Στο εργαστήριο οπτικών μας αναλαμβάνουμε επιδιορθώσεις, σπασίματα, κολλήσεις κοκάλινων και μεταλλικών σκελετών.

Κοκάλινα γυαλιά

Σε κοκάλινα γυαλιά με μια ειδική τεχνική μπορούμε να φρεσκάρουμε/ γυαλίσουμε το σκελετό που με τα χρόνια η πάστα του έχει ασπρίσει, για να μη φαίνεται ‘κουρασμένος’. 

Επιπλέον, επιδιορθώνουμε τυχόν σπασίματα και ρωγμές. Με μία ειδική μέθοδο διαλύουμε το ίδιο το υλικό και το ξανά ανανεώνουμε χωρίς πρόσθετα μεταλλικά κομμάτια (πιρούνια). 

εργαστήριο

Εργαλεία εργαστηρίου

Άλλη μια υπηρεσία που παρέχουμε για τα κοκάλινα γυαλιά είναι η τοποθέτηση επιρινίων. Η πλειοψηφία των κοκάλινων γυαλιών δεν διαθέτει επιρίνια. Αυτό όμως για κάποιους με στενό κόκαλο μύτης για παράδειγμα μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Για να εφαρμόσουν σωστά τα γυαλιά στο πρόσωπο μπορούμε να μεταποιήσουμε τον σκελετό και να τποθετήσουμε μεταλλικά επιρίνια. 

 

Μεταλλικά γυαλιά

Σε μεταλλικά γυαλιά αναλαμβάνουμε την αλλαγή επιρινίων και την τοπική διόρθωση του χρώματος του σκελετού, σε σημεία που π.χ. έχουν χτυπηθεί ή ξεφλουδίσει.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε και αλλαγή στο χρώμα των μεταλλικών σκελετών μέσα από συγκεκριμένο δειγματολόγιο.

βαφή γυαλιών

Δειγματολόγιο μεταλλικών βαφών

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι: Αποβερνίκωση, απομετάλλωση (καθαρισμός), γυάλισμα με βούρτσες, επιμετάλλωση και τέλος εφαρμογή διαφανούς φιλμ ηλεκτροστατικού βερνικιού φούρνου.

Όλα τα υλικά είναι φιλικά προς το δέρμα αλλά και τα μέταλλα.

βαφή σκελετού

Επειδή η σωστή εφαρμογή του γυαλιού είναι πολύ σημαντική αναλαμβάνουμε και την προσαρμογή του γυαλιού στους βραχίονες. Μπορούμε και να αλλάξουμε τους βραχίονες για να κάθεται καλύτερα το γυαλί. Ακόμα μπορούμε να κοντύνουμε τον μακρύ βραχίονα που είναι πολύ γυρισμένος και χτυπάει πίσω από τα αυτιά, ώστε να φαίνεται αισθητικά ωραίος.

Ανανέωση με καινούριους φακούς στο εργαστήριο οπτικών μας

Η απόλυτη ανανέωση στα γυαλιά σου μπορεί επίσης να γίνει με ένα νέο ζευγάρι φακών. Είτε στο παλιό σου ηλίου, είτε σε ένα αγαπημένο οράσεως, τοποθετούμε καινούριους φακούς σε όποιο χρώμα διαλέξεις από το μεγάλο μας δειγματολόγιο.

Έτσι η ανανέωση στα γυαλιά σου γίνεται εύκολα, οικονομικά αλλά και γρήγορα αφού έχουμε τη δυνατότητα να στο έχουμε έτοιμο (ανάλογα την περίπτωση) ακόμα και μέσα σε 4 ώρες!!

 

Τμήμα δειγματολογίου φακών ηλίου

Μπορείς να συμβουλευτείς τους έμπειρους οπτικούς μας για το κατάλληλο χρώμα ανάλογα με τη χρήση για την οποία θες τα γυαλιά σου. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με το γούστο, τη χρήση και την αισθητική. Οι φακοί μπορούν να είναι μονόχρωμοι, degrade, με καθρέφτες και πολωτικά φίλτρα (polarized). Οι φακοί που σου προτείνουμε έχουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων στα οποία μπαίνουν και οι βαθμοί σου εάν έχεις!! Οι φακοί κόβονται από εμάς και τοποθετούνται στο γυαλί σου εντός του εργαστηρίου μας.

εργαστήριοΣκελετός οράσεως με νέους φακούς ηλίου σε ροζ χρυσό καθρέφτη

Στο εργαστήριο οπτικών μας, εκτός από χρώμα στους φακούς μπορούμε να αλλάξουμε και το σχήμα τους ή να δώσουμε ένα custom made σχέδιο (μόνο σε σκελετούς griff, δηλαδή χωρίς πλαίσιο), όπως αυτά στις παρακάτω εικόνες.

cateye

Σκελετός griff οράσεως με custom made cateye φακούς και τοποθέτηση strass στις γωνίες

Σκελετός griff οράσεως με custom made φακούς σε σχήμα φύλλου

Φέρε μας λοιπόν τον σκελετό που επιθυμείς (σε όποια κατάσταση και αν είναι). Εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να γίνει και πάλι σαν καινούριος!!

Στο εργαστήριό μας αναλαμβάνουμε όλες τις επισκευές που χρειάζονται για να είναι σε άριστη κατάσταση τα γυαλιά σου.

Έλα σε εμάς για μια πλήρη ανανέωση!!

stores

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Πλατεία Μαβίλη, Δορυλαίου 5, Αθήνα

Κλείστε ραντεβού 

Τηλ: 210 64 32 095 

Κιν: 694 64 31 165

Πλατεία Βικτωρίας, Αριστοτέλους 79, Αθήνα

Κλείστε ραντεβού 

Τηλ: 210 88 30 308

 

 

The Optical Center

Contents