Ημίσκληροι φακοί επαφής αντί για σκληρούς.
Όταν οι σκληροί φακοί επαφής πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1950, πήραν πολύ σωστά αυτό το όνομα. Αρχικά κατασκευάζονταν από πλεξιγκλάς που δεν ήταν πάντα άνετοι στο μάτι. Σήμερα, κάποιος μιλάει για ημίσκληρους φακούς επαφής. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πλέον για τους ημίσκληρους είναι πολύ πιο εύκαμπτα από αυτά των αρχικών σκληρών φακών. Οι ημίσκληροι φακοί έχουν διάμετρο 8 έως 11 mm και κατά συνέπεια είναι σημαντικά μικρότεροι από τους μαλακούς φακούς. Δεδομένου ότι είναι πιο ανθεκτικοί, πρέπει να αντικαθίστανται μόνο κάθε ένα έως δύο χρόνια.
Οι ημίσκληροι φακοί επιπλέουν στο μάτι απευθείας πάνω στον κερατοειδή. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι το δάκρυ μεταξύ του φακού και του κερατοειδούς ανταλλάσσεται σε κάθε ανοιγόκλειμα του ματιού, οπότε το μάτι δέχεται πάντα φρέσκο οξυγόνο. Αυτό εξασφαλίζει ότι μπορείτε να φορέσετε τους φακούς επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι ημίσκληροι φακοί, σε αντίθεση με τους μαλακούς, δεν καλύπτουν ολόκληρο τον κερατοειδή, με αποτέλεσμα αυτός να τροφοδοτείται καλύτερα με δακρυϊκό υγρό και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο μόλυνσης. Είναι επίσης πιο εύκολοι στον χειρισμό καθώς είναι πιο σταθεροί. Έτσι μπορούν να φορεθούν πιο εύκολα και η φροντίδα και ο καθαρισμός τους γίνονται πιο εύκολα.
Για ποιους είναι κατάλληλοι οι ημίσκληροι φακοί επαφής;
Οι ημίσκληροι φακοί επαφής θεωρούνται πιο υγιείς για τα μάτια σε σχέση με τους μαλακούς φακούς.
- Μπορούν να διορθώσουν όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες χωρίς κανένα όριο βαθμού (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός)
- Ενδείκνυνται για ξηρά μάτια γιατί το συμπαγές τους υλικό δεν απορροφά το δάκρυ σε σχέση με τους μαλακούς που το ρουφούν σαν σφουγγάρι.
- Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις όπου ο κερατοειδής είναι τραυματισμένος ή παραμορφωμένος (τραύμα, κερατόκωνος, κερατοπλαστική κλπ).
Για ποιους είναι ακατάλληλοι;
Οι σκληροί φακοί επαφής δεν είναι κατάλληλοι για όλους παρά τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα.
- Όταν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με σκόνη, η φθορά των φακών είναι συχνά δυσάρεστη, καθώς οι κόκκοι σκόνης γλιστρούν εύκολα κάτω από τον φακό.
- Στον αθλητισμό, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν από το μάτι κατά τη διάρκεια απότομων κινήσεων. Στην περίπτωση αυτή, οι μαλακοί μηνιαίοι φακοί ή οι ημερήσιοι φακοί είναι συνήθως καλύτεροι.
- Για άτομα που θέλουν μια άμεση λύση ή φορούν σπάνια φακούς επαφής, λόγω της μεγάλης διαδικασίας προσαρμογής που απαιτεί αρκετά ραντεβού με τον οπτικό.
Ημίσκληροι φακοί επαφής – Προσαρμογή στα καταστήματα μας
Η διαδικασία της προσαρμογής των νέων σας φακών είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.
- Στο πρώτο ραντεβού ο οπτομέτρης θα βρει τον βαθμό των ματιών σας. Ταυτόχρονα ελέγχει την υγεία του κερατοειδούς και μετράει την καμπυλότητα του.
- Στο δεύτερο ραντεβού δοκιμάζονται διάφοροι ημίσκληροι φακοί. Στη φάση αυτή ο πελάτης είναι σε θέση να κρίνει αν το προϊόν αυτό είναι κατάλληλο για αυτόν.
- Στο τρίτο και τελευταίο ραντεβού ο πελάτης λαμβάνει τον φακό του και μαθαίνει τον χειρισμό του.
Επικοινωνήστε μαζί μας:
Πλατεία Μαβίλη, Δορυλαίου 5, Αθήνα Κλείστε ραντεβού Τηλ: 210 64 32 095 Κιν: 694 64 31 165 | Πλατεία Βικτωρίας, Αριστοτέλους 79, Αθήνα Κλείστε ραντεβού Τηλ: 210 88 30 308
|
Contents