Καλό γυαλί – 2 τρόποι για να το διακρίνουμε

γυαλιά οράσεως

Η επιλογή του σωστού σκελετού και των σωστών φακών για τα γυαλιά σας μπορεί να είναι δύσκολη, αφού υπάρχουν άπειρες επιλογές. Για να σας διευκολύνουμε, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πως διακρίνουμε ένα καλό γυαλί.

  1. ΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ 

Οι καλοί φακοί είναι το άλφα και το ωμέγα για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή όραση με ένα καλό γυαλί. Όποιος έχει υψηλούς βαθμούς γνωρίζει πολύ καλά, πως χωρίς τους κατάλληλους φακούς θα ήταν αδύνατον να έχει μια φυσιολογική ζωή. Αλλά πως μπορούμε να διακρίνουμε έναν καλό φακό; Από το υλικό; Από τον δείκτη διάθλασης; Ή από τις επεξεργασίες;

Σίγουρα, είναι ένα μείγμα όλων αυτών των παραγόντων. Αλλά παίζει ρόλο και η χρήση που θέλετε να κάνετε με τα γυαλιά, ποιες επιθυμίες σας θέλετε να εκπληρώνουν και που θα τα χρησιμοποιείτε. Για αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος φακός που μπορούμε να προτείνουμε ως τον “ιδανικό”. Υπάρχουν καλοί φακοί και άλλοι που δεν είναι κατάλληλοι.

Αλλά πριν μιλήσουμε για την καλύτερη επεξεργασία και τα διάφορα υλικά, θα πρέπει πρώτα να γίνει σαφές ότι ένας φακός – ανεξάρτητα από τον τρόπο επεξεργασίας και τη χρήση του – πρέπει πάντα να είναι καλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ανθεκτικός και να μην έχει ραβδώσεις και γρατζουνιές. Μόνο τότε μπορεί να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα όρασης.

Οι επεξεργασίες, τα υλικά και οι δείκτες διάθλασης σε ένα καλό γυαλί

Polarized

Όλα εξαρτώνται από το πως και που θα χρησιμοποιηθούν τα γυαλιά. Σε γενικές γραμμές, στο The Optical Center προτιμάμε και προτείνουμε οργανικούς φακούς, είναι πολύ ελαφρύτεροι από τα κρύσταλλα και μπορούν να αναβαθμιστούν πολύ καλύτερα:

• Ειδικές Antireflex επιστρώσεις χρησιμοποιούνται για πιο καθαρή μακρινή και κοντινή όραση, καθώς και για γυαλιά για οδήγηση και για γυαλιά για τον υπολογιστή.

• Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις σε διαφορετικά χρώματα. Μια ελαφριά απόχρωση μπορεί να σας βοηθήσει πολύ σε περίπτωση που έχετε ευαισθησία στο φως ή χρειάζεστε γυαλιά ηλίου. Αυτά δεν θα πρέπει να φοριούνται μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τις ηλιόλουστες μέρες το χειμώνα. Μην ξεχνάμε ότι η επιβλαβής ακτινοβολία UV είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μάτια μας.

• Για να μην γρατζουνιστούν γρήγορα οι νέοι οργανικοί φακοί σας, συνιστάμε μια επίστρωση σκλήρυνσης για τους φακούς.

• Για πιο έντονες διαταραχές όρασης και μεγαλύτερους δείκτες διάθλασης, αξίζει να επενδύσουμε σε λεπτότερους φακούς. Αυτοί δεν είναι μόνο αισθητικά πιο ωραίοι, αλλά και ελαφρύτεροι και δεν μεγεθύνουν ή μικραίνουν το μάτι όσο οι πιο απλοί φακοί.

Transition

Στο The Optical Center θα σας συμβουλεύσουμε για να αποκτήσετε τους πιο κατάλληλους φακούς για τα γυαλιά σας, για τους βαθμούς σας και για τη χρήση που θέλετε να κάνετε με αυτά.

  1. ΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

Για να πούμε ότι ένας σκελετός είναι καλός και ότι μας αρέσει, σίγουρα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Αλλά ταυτόχρονα να μας δίνει και χαρά όταν τον φοράμε. Θα πρέπει να ταιριάζει στο στιλ μας και να έχει και ιδιότητες και οφέλη που ο καθένας προσωπικά μπορεί να καθορίσει.

Αλλά ας ξεκινήσουμε με την ποιότητα ενός σκελετού. Σίγουρα δε μας ενδιαφέρει να ξοδέψουμε χρήματα για κάτι το οποίο είναι κατώτερης ποιότητας. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με ένα καλό γυαλί, αλλά και με όλα τα άλλα πράγματα που αγγίζουν τη ζωή μας.

Στους σκελετούς γυαλιών οράσεως και ηλίου που πωλούνται σε καταστήματα οπτικών υπάρχει αυστηρός έλεγχος ποιότητας.
Όταν διαλέγετε κάποιον καινούργιο σκελετό μπορείτε να εξετάσετε τα ακόλουθα στοιχεία για να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε έναν ποιοτικό και καλό σκελετό.

καλό γυαλί

Στοιχεία ενός καλού σκελετού:

  • Βραχίονες που μπορούν να προσαρμοστούν στο σχήμα του κεφαλιού
  • Καθαρή επεξεργασία των υλικών
  • Άνετα επιρροίνια
  • Υλικά και χρώματα χωρίς αλλεργιογόνα

Όσο σημαντική είναι η ποιότητα είναι όμως και η χαρά που όλοι πρέπει να νιώσουν φορώντας ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών. Επομένως, μην αποφασίζετε μόνο με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά να συμπεριλάβετε και το δικό σας γούστο στην επιλογή. Και αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να βασίζεται στις προδιαγραφές των σχεδιαστών των μεγάλων οίκων μόδας. Είναι πολύ πιο σωστό να επιλέξτε έναν σκελετό που σας αρέσει. Ο οποίος να ταιριάζει καλά στο πρόσωπό σας και με τον οποίο αισθάνεστε εντελώς άνετα.

Μόνο τότε θα θελήσετε να φορέσετε το νέο σας ζευγάρι γυαλιά και μόνο τότε η αγορά πραγματικά άξιζε. Επειδή τα γυαλιά δεν τα αγοράζετε για να βρίσκονται στο ντουλάπι, αλλά για να διευκολύνουν την όραση και την καθημερινή σας ζωή και ταυτόχρονα να είναι όμορφα πάνω σας.

καλό γυαλί

Στο The Optical Center συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες γυαλιών και φακών, που είναι πάντα σύμφωνες με τα πρότυπα της ΕΕ και δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και την ασφάλεια. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνετε φακούς και γυαλιά ηλίου και οράσεως από τα καταστήματά μας που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Φιλικά,

The Optical Center

Contents