Παιδικά γυαλιά ηλίου – Πρέπει να φορέσω στο παιδί μου;

Παιδικά γυαλιά ηλίου

Όλοι οι γονείς νιώθουν ανασφάλεια όταν βλέπουν το παιδάκι τους να κλείνει τα ματάκια του όταν το χτυπάει ο ήλιος. Τελικά πρέπει… Να φορέσω στο παιδί μου παιδικά γυαλιά ηλίου;

H απάντηση είναι ΝΑΙ!  

Πολλοί πιστεύουν ότι τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ μόδας, όμως στην πραγματικότητα είναι  μια πολύ σημαντική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Οι οφθαλμίατροι συνιστούν σε όλα τα παιδιά κάτω της ηλικίας των 10 να φοράνε γυαλιά ηλίου όταν κυκλοφορούν στο ύπαιθρο, ακόμα και τα μωρά. Αλλά προσοχή! Δεν κάνουν όλα τα γυαλιά ηλίου!

Παιδικά γυαλιά ηλίου

Δώστε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του γυαλιού που θα διαλέξετε, επειδή τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα από ότι των ενηλίκων. Θα πρέπει να έχουν 100% UVA προστασία και να συνάδουν με τις ενδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ελέγξτε ότι αναγράφεται η σήμανση UV 400, διότι αυτό σημαίνει ότι εμποδίζονται οι ακτίνες UVA και UVB κατά 99.9% .
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι τα γυαλιά ηλίου του παιδιού να καλύπτουν με επαρκές μέγεθος την περιοχή γύρω από το μάτι. Και βεβαίως ο οπτικός πρέπει να σιγουρευτεί ότι το γυαλί εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο του παιδιού. Δεν πρέπει να το στενεύουν, ούτε και να του πέφτουν. Σκοπός είναι το παιδί να αισθάνεται άνετα φορώντας το.
Η καλύτερη επιλογή που θα αντέξει και στα παιχνίδια των μικρών μας φίλων είναι τα ελαστικά γυαλιά τα οποία είναι πολύ ελαφρά και δε σπάνε.

Δείτε εδώ μερικά από τα παιδικά γυαλιά ηλίου που θα βρείτε στα καταστήματα μας:

Ελαστικά γυαλιά με κορδόνι.
Για 0-3 ετών.

880798_1_pr

 

Ελαστικά γυαλιά σε μοντέρνα χρώματα και σχέδια!
Για 4 – 8 ετών

881198_0_ori

Μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια με ή χωρίς καθρέφτη.
Για 6 – 10 ετών.

παιδικά γυαλιά ηλίου

 

Αυτά ήταν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά γυαλιά ηλίου, την σωστή χρήση τους και την αναγκαιότητα τους.

Φιλικά,

The Optical Center

Διάβασε εδώ: Γυαλιά οράσεως σε προσφορά

Contents