Πολυεστιακά γυαλιά – Τα “τελευταία” γυαλιά που θα χρειαστείς!

Όταν χτυπάει η πρεσβυωπία… Πολυεστιακά γυαλιά ή ένα μακρινό και ένα κοντινό;

Όλοι μου έλεγαν “Θάνο πάρε επιτέλους γυαλιά, δεν απαντάς στα μηνύματα μας επειδή δεν τα βλέπεις!”.

Και όντως έρχεται η μέρα που κοιτάς το κινητό σου και αντιλαμβάνεσαι ότι δε βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ ….

“Αλλά και δεύτερο ζευγάρι ρε Θάνο;” σκεφτόμουν, “ήδη έχεις της μυωπίας, τι θα κάνεις θα βγάζεις το ένα και θα βάζεις το άλλο κάθε φορά;”… μπελάς. Κι έτσι το απέφευγα για καιρό και τα παιδιά μου γελούσαν όταν τους έδινα το κινητό μου για να μου διαβάσουν τα μηνύματα μου.

Και κάποια στιγμή πήρα τη μεγάλη απόφαση… και τα οπτικά με τη σειρά!

Άλλοι έλεγαν φτιάξε ένα ξεχωριστό ζευγάρι για το διάβασμα και θα είσαι εντάξει. Άλλοι πάλι έλεγαν θα χρειαστείς ένα για το διάβασμα στο κινητό αλλά κι ένα δεύτερο για τον υπολογιστή γιατί εκεί έχεις άλλη απόσταση και δε θα σε καλύπτει το κοντινό.

Άλλοι έλεγαν κάνε πολυεστιακά γυαλιά, είναι τα τελευταία γυαλιά που θα χρειαστείς! Θα σε καλύψουν σε όλα μία και καλή, για όλες τις δουλειές η καλύτερη λύση!

Άλλοι πάλι ήταν αντίθετοι στα πολυεστιακά γυαλιά. “Δημιουργούν ζαλάδες και δεν βολεύουν, τα τελευταία γυαλιά που θα χρειαστείς είναι, μην τα πάρεις” μου είπαν.

Πολλές πληροφορίες, πολλές τιμές, πολλές εταιρείες, πολλές γνώμες… κομφούζιο.

Πολυεστιακά γυαλιά στη Μαβίλη

πολυεστιακά γυαλιά

Μέχρι που έφτασα και στη Πλατεία Μαβίλη στο “The Optical Center

Πέρασα αρκετή ώρα με τους έμπειρους οπτικούς, παιδιά με ουσιαστικές γνώσεις, όρεξη να σε εξυπηρετήσουν, να σου εξηγήσουν ακριβώς τι είναι αυτό που χρειάζεσαι, παιδιά νέα με κέφι και χαμόγελα.

Αναλύσαμε τις καθημερινές μου ανάγκες. Μου έδειξαν σε τι χρησιμεύει το πολυεστιακό αλλά και σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι η ιδανική λύση.

Στο “The Optical Center” λοιπόν έκανα τα πρώτα μου πολυεστιακά γυαλιά!!

Πως πήρα την απόφαση; Απλά κατάλαβα ότι δεν μου είχαν εξηγήσει αλλού!

Κατάλαβα τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά, ποιος τα χρειάζεται και ποια είναι η σωστή χρήση τους.

Κατάλαβα γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές των πολυεστιακών. Και επιτέλους κατάλαβα ότι δεν είναι για όλους. Ίσως και για αυτό να υπάρχουν μερικοί που λένε μην βάλεις πολυεστιακά …

Για έναν μεσίτη όπως εγώ που έχω ανάγκη για μακρινή και κοντινή ορατότητα ταυτόχρονα, ενδείκνυνται και είναι η σωστή λύση.

πολυεστιακά γυαλιά

7 πράγματα που κατάλαβα:

  • Τα πολυεστιακά γυαλιά θα πρέπει να τα φοράω όλη μέρα. Πράγμα το οποίο δεν με πειράζει γιατί έτσι κι αλλιώς φοράω ήδη συνέχεια τα μυωπικά.
  • Μου δίνουν και τη δυνατότητα της μεσαίας όρασης και αυτό θα με εξυπηρετεί στον υπολογιστή μου.
  • Από εδώ και πέρα θα πρέπει να μάθω να κουνάω το κεφάλι μου όταν θέλω να κοιτάξω τριγύρω και όχι τα μάτια μου.
  • Χρειάζεται να τους δώσεις λίγο χρόνο γιατί στην αρχή όντως μπορεί να σου δημιουργήσουν μια ζαλάδα μέχρι να μάθεις πως να κουνάς το κεφάλι σωστά.
  • Όντως θα μου λύσουν τα χέρια από το βάλε βγάλε.
  • Είναι κάτι που θέλει καλή έρευνα και έκανα πολύ καλά που το έψαξα τόσο γιατί είναι μια επένδυση για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Έχεις όμως και την εγγύηση στο “The Optical Center” ότι αν δεν τα συνηθίσεις στα αντικαθιστούν δωρεάν με δύο ξεχωριστά γυαλιά.

Πολυεστιακά γυαλιά

Τα “τελευταία” γυαλιά που θα χρειαστείς;

Κατάλαβα όμως ότι δεν είναι και τα “τελευταία” γυαλιά που θα χρειαστώ. Γιατί μετά από όλο το καθημερινό μου τρέξιμο με τα σπίτια μ’ αρέσει να χαλαρώνω ξαπλωμένος στη τηλεόραση. Εκεί τα πολυεστιακά γυαλιά δεν εξυπηρετούν. Από αυτή τη γωνία τα μάτια σου βρίσκονται μέσα στο κοντινό πεδίο των γυαλιών με αποτέλεσμα να μην βλέπεις μακριά, στην τηλεόραση. Άρα κατάλαβα ότι θα χρειάζομαι και το μακρινό μου ζευγάρι για αυτές τις στιγμές χαλάρωσης.

Πολυεστιακά

Με τη βοήθεια των παιδιών στο “The Optical Center” κατάλαβα κι άλλα πολλά για τα πολυεστιακά γυαλιά αλλά καλύτερα να μην σας κουράσω άλλο. Ας σας τα πουν οι ίδιοι… εκεί είναι.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα έχω βολευτεί απίστευτα για καθημερινή χρήση όλη μέρα. Τα παιδιά μου τώρα δεν γελάνε με το ότι δε μπορώ να δω στο κινητό και έχω υπάρξει και παράδειγμα για την φίλη μου την Λένα που έκανε κι εκείνη ένα ζευγάρι.

Θάνος Γ.

Contents