Πρεσβυωπία – Πες ΝΑΙ με αυτές τις 8 cool λύσεις

πρεσβυωπια

Και η μέρα που άρχισες να μην βλέπεις καλά κοντά ήρθε! Η πρεσβυωπία σου χτύπησε την πόρτα και μαζί της έφερε και τον κρύο ιδρώτα που σε έλουσε όταν άρχισες να σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να αρχίσεις να φοράς τα γνωστά παππουδίστικα  γυαλιά στην άκρη της μύτης.

πρεσβυωπια

Θα σταματήσω τις κακές σου σκέψεις εδώ και σαν καλή νεράιδα θα σου πω ότι υπάρχει και η άλλη όψη του ίδιου νομίσαματος, η πιο αισιόδοξη… γιατί σου έχω 8 τρόπους που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί για να “καμουφλάρεις” την πρεσβυωπία σου!

Πες ΝΑΙ λοιπόν στην πρεσβυωπία με αυτές τις 8 λύσεις και αποχαιρέτα τα παππουδίστικα  γυαλιά:

#1. Μεγάλα κοντινά γυαλιά τύπου μυωπίας

Ποιος είπε ότι τα μεγάλα γυαλιά μπορούν να τα χαίρονται μόνο όσοι δε βλέπουν μακριά; Θα σου καταρρίψω το μύθο και θα σου πω ότι κι εσύ μπορείς να τα φορέσεις. Αρκεί να διαλέξεις το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπο σου, το αγαπημένο σου χρώμα και είσαι έτοιμος να τους παραπλανήσεις όλους! Προσοχή μόνο, να τα φοράς  μόνο όταν έχεις κοντινή εργασία και όχι για να κοιτάς και μακριά μέσα από αυτά.

πρεσβυωπία

#2. Πολυεστιακά

Ας υποθέσουμε ότι δεν με άκουσες παραπάνω και έβαλες τα πρεσβυωπικά σου ενώ κοιτούσες μακριά γιατί τόσο πολύ σου αρέσουν τελικά, αλλά άρχισες να ζαλίζεσαι και να μην βλέπεις καθαρά. Σου έχω λύση και για αυτό, ώστε να να μπορείς να τα φοράς όλη μέρα. Βάλε στον αγαπημένο σου σκελετό πολυεστιακούς φακούς και συνδύασε μακρινή και κοντινή όραση σε ένα γυαλί που θα μπορείς να φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πολυεστιακό λειτουργεί ακόμα και αν δεν έχεις πρόβλημα με την μακρινή όραση, βάζοντας απλά το λεγόμενο πλάνο για μακριά. Έτσι μπορείς να βάλεις κι εσύ ένα γυαλί σαν αυτό που ζήλεψες στη φίλη/ στο φίλο σου και ας έχεις μόνο πρεσβυωπία.

Πολυεστιακά

#3. Μέθοδος Monovision

Το λατρεύουν οι Αμερικάνοι για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας, γιατί να σε κάνει ανεξάρτητο από κάθε είδους γυαλιά. Πώς λειτουργεί; Με χρήση φακών επαφής ή ακόμα και λέιζερ, το ένα μάτι χρησιμοποιείται καθαρά για μακρινή όραση και το άλλο μάτι καθαρά για κοντινή όραση. Έτσι θα έχεις μια εκούσια ανισορροπία που με την προσαρμογή του εγκεφάλου σου δίνει όραση σε μακρινές και κοντινές αποστάσεις. Προσοχή! Με αυτή τη μέθοδο χάνεις την αίσθηση της απόστασης. Οπότε μην παραξενευτείς όταν στον επόμενο αγώνα τέννις δεν πετυχαίνεις τα μπαλάκια.

πρεσβυωπία

#4. Φακοί επαφής

Είσαι και εσύ που ότι και να σου πω δεν καταδέχεσαι να φορέσεις γυαλιά γιατί σου χαλάνε το ίμαντζ. Ε είπαμε σαν καλή νεράιδα έχω λύση ακόμα και για σένα και λέγονται φακοί επαφής. Μπορείς να φορέσεις είτε φακούς επαφής με την μέθοδο monovision όπως ακριβώς σου είπα παραπάνω, είτε πολυεστιακούς φακούς επαφής που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο όπως τα γυαλιά. Δυστυχώς θα χάσεις λιγάκι από την αντίθεση των χρωμάτων ειδικά στο διάβασμα κάτι που ίσως να σε ενοχλήσει.

πρεσβυωπία

#5. “Έτοιμα” γυαλιά πρεσβυωπίας

Η πλειοψηφία των έτοιμων πρεσβυωπικών πια, αποτελείται από πολύ cool και funky γυαλιά. Βγαίνουν σε πολλά χρώματα και σχέδια και σε κάνουν να ξεχνάς ότι η πρεσβυωπία σου ήταν πρόβλημα πριν λίγο. Προσοχή όμως, τα συγκεκριμένα γυαλιά επειδή είναι πολύ οικονομικά, πωλούνται οπουδήποτε και πρέπει να εμπιστευτείς μόνο αυτά από τα οπτικά καταστήματα. Επίσης επειδή κατασκευάζονται σε μαζική παραγωγή, είναι «ενός μεγέθους». Έχουν την ίδια διόρθωση και για τα δύο μάτια (ενώ συνήθως οι βαθμοί δεν είναι ίδιοι). Δεν διορθώνουν τυχόν αστιγματισμό και δεν εξασφαλίζουν όραση από τα κέντρα των φακών. Έτσι συνιστώνται μόνο για μια γρήγορη χρήση όπως το διάβασμα μιας λίστας σούπερ μάρκετ και όχι για παρατεταμένη χρήση σε υπολογιστή.

πρεσβυωπία

#6. Ημισέλινα

Εάν ανήκεις στη κατηγορία των γενναίων τότε μπορείς να παραβλέψεις όλα τα παραπάνω και να φορέσεις ημισέλινο γυαλί. Αυτό έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει χαμηλά τη μύτη και σου δίνει την ευκολία να κοιτάς ταυτόχρονα μακριά. Διάλεξε το πιο funky ημισέλινο και δείξε πόσο ακομπλεξάριστος είσαι.

πρεσβυωπία

#7. Μεγεθυντικοί φακοί

Δείξε το ρετρό σου στυλ με τη χρήση μεγεθυντικού φακού. Σε απαλλάσει από τη χρήση γυαλιών και δείχνει την νοσταλγική και ρομαντική σου πλευρά. Βγαίνουν σε πολλά μεγεθή και σχέδια και με πολλές μεγεθύνσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

πρεσβυωπία

#8. Σούφρωμα ματιών

Εάν τελικά τόση ώρα δεν κατάφερα να σε πείσω με τίποτα από τα παραπάνω, ε τότε θα σου πω άλλο ένα tip που μπορεί να σε κερδίσει. Μπορείς να σουφρώνεις τα μάτια σου χωρίς κανένα κόστος και κανένα πρόσθετο αξεσουάρ για να βλέπεις λίγο καλύτερα στον υπολογιστή. Το μόνο που θα συμβεί είναι να κουραστείς. It’s up to you!

Fun fact για το κλείσιμο:

Σούφρωσε τα μάτια σου και κάνε το τεστάκι της πρεσβυωπίας:

Εάν μπορείς να δεις τον Άινστάιν τότε Συγχαρητήρια, ίσως δεν χρειάζεσαι τα tips μου.

Αν πάλι βλέπεις την χαμογελαστή Μονρό τότε μάλλον θα ήταν καλή ιδέα να περάσεις μια βόλτα από τον κοντινό σου Οποτομέτρη.

Φιλικά και με χιούμορ,

The Optical Center

Contents