Τοπογραφία Κερατοειδούς στο Optical Center

τοπογραφία κερατοειδούς

Η τοπογραφία κερατοειδούς είναι μια εξέταση των ματιών μέσα από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στα χαρακτηριστικά της καμπυλότητας και της υγείας του κερατοειδούς.

Η εξέταση πραγματοποιείται με ένα όργανο που ονομάζεται τοπογράφος κερατοειδούς. Είναι γνωστή κι ως χαρτογράφηση κερατοειδούς.

Αυτό προβάλλει δακτυλίους φωτός στον κερατοειδή και στη συνέχεια αναλύει τις ανακλώμενες εικόνες χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία. Στην τοπογραφία κερατοειδούς φαίνεται χρωματικά η κατανομή της διαθλαστικής ισχύος πάνω στην επιφάνεια του κερατοειδή, τόσο στο κέντρο του όσο και περιφερειακά.

Που μας βοηθάει η τοπογραφία κερατοειδούς

Η τοπογραφία κερατοειδούς μας είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπως:

  • Μέτρηση καμπυλότητας του κερατοειδούς.
  • Εφαρμογή φακών επαφής αστιγματισμού (αεροδιαπερατών, σκληρών) ή Ortho-K.
  • Κερατόκωνος.
  • Διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία παθήσεων.
  • Προεγχειρητικό έλεγχο των ματιών όπως ο καταρράκτης και παρακολούθηση της μετέπειτα υγείας.
  • Μετεγχειρητική παρακολούθηση.
  • Στη μελέτη γλαυκώματος.
  • Αξιολόγηση τραυματισμών ή παραμορφώσεων του κερατοειδούς.

Εμείς ως οπτικοί ειδικευόμαστε στις τρεις πρώτες περιπτώσεις.

Tοπογραφία κερατοειδούς – Επεξήγηση

Ο κερατοειδής μας είναι το μπροστινό, διαυγές, κεντρικό στρώμα του ματιού. Το λεγόμενο «παράθυρο του ματιού», αφού ο κερατοειδής είναι υπεύθυνος για το 70% περίπου της εστιακής δύναμης του ματιού. Ένα μάτι με φυσιολογική όραση, έχει έναν ομοιόμορφο και σχεδόν σφαιρικό κερατοειδή.

Όταν ο κερατοειδής είναι πολύ επίπεδος ή πολύ κυρτός όπως θα προκύψει μέσα από την τοπογραφία κερατοειδούς, τότε συμπεραίνουμε ότι η όραση θα είναι μειωμένη.

Οι διάφοροι χρωματισμοί αντιστοιχούν σε διάφορες περιοχές του κερατοειδούς. Στους τοπογραφικούς χάρτες του κερατοειδή φαίνονται οι περιοχές με την υψηλότερη ή τη μικρότερη διαθλαστική δύναμη.

Τοπογραφία Κερατοειδούς

Τα θερμά χρώματα, κόκκινο και πορτοκαλί, αναλογούν στις κυρτότερες περιοχές του κερατοειδή. Tα ψυχρά χρώματα, πράσινο και μπλε, στις πιο επίπεδες επιφάνειες.

Με την κλίμακα των χρωμάτων μπορούμε επίσης να κάνουμε και μια γρήγορη και εύκολη σύγκριση διαφορετικών οφθαλμών άλλα και μεταβολών στον ίδιο οφθαλμό.

Tοπογραφία κερατοειδούς – Διαδικασία

Η τοπογραφία κερατοειδούς στο “The Optical Center” είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και ανέπαφη διαδικασία. Διαρκεί λίγα λεπτά και είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χωρίς φακούς επαφής στα μάτια.

Κατά τη διάρκεια της ο ασθενής κάθεται μπροστά από ένα μεγάλο όργανο που μοιάζει με μπολ που έχει στο εσωτερικό του κόκκινους φωτισμένους κύκλους. Αυτό το φως προβάλλεται στον κερατοειδή και βγάζει φωτογραφίες του που εμφανίζονται στον συνδεδεμένο υπολογιστή.

Ο οπτικός στη συνέχεια θα αναλύσει τις εικόνες αυτές και στη συνέχεια θα προτείνει τα επόμενα βήματα για την περίπτωση του κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Λόγω της ακρίβειας της ως μέθοδο, η τοπογραφία κερατοειδούς είναι η καλύτερη λύση για τη σωστή εφαρμογή φακών επαφής σε κάθε περίπτωση.

Tοπογραφία κερατοειδούς στη Μαβίλη

Οπτομετρία

Το κατάστημα μας στην Πλατεία Μαβίλη διαθέτει σύστημα τοπογραφίας τελευταίας τεχνολογίας για λεπτομερή έλεγχο ανωμαλιών του κερατοειδή και σωστή εφαρμογή φακών επαφής. Έτσι παρέχουμε στον ασθενή εξατομικευμένη προσέγγιση και την καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 64 32 095 και θα χαρούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού για τοπογραφία κερατοειδούς και την σωστή εφαρμογή φακών επαφής.

Contents