Πολυεστιακά γυαλιά vs. Μεσαιοκοντινά γυαλιά

polyestiakavsmesaiokontina

Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει φακούς για πολυεστιακά γυαλιά, παράγει επίσης και φακούς για μεσαιοκοντινά γυαλιά. Αυτοί οι φακοί απευθύνονται σε άτομα με πρεσβυωπεία που εργάζονται πολλές ώρες μπροστά από υπολογιστή. Δηλαδή άτομα που έχουν ανάγκη διόρθωση για δύο διαφορετικές αποστάσεις, μεσαία και κοντινή. Δεν αντικαθιστούν τους πολυεστιακούς μιας και οι μεσαιοκοντινοί δεν είναι κατάλληλοι για μακρινή χρήση. Μπορούν να λειτουργήσουν όμως σαν πρόσθετο γυαλί σε όσους φορούν πολυεστιακά και χρειάζονται ένα γυαλί καθαρά για χρήση στο γραφείο.

Πως λειτουργούν τα πολυεστιακά γυαλιά

Οι φακοί των πολυεστιακών γυαλιών είναι είτε κρυστάλλινοι είτε οργανικοί και βελτιώνουν την όραση σε όλες τις αποστάσεις ταυτόχρονα, έχοντας διαφορετικούς βαθμούς σε ένα μόνο φακό χωρίς να διακόπτεται η όραση όπως στους διπλεστιακούς φακούς.

Ο φακός είναι χωρισμένος σε τρεις ζώνες:
Το πάνω πεδίο όρασης καθαρίζει τη μακρινή όραση, το κάτω πεδίο όρασης βελτιώνει την κοντινή όραση. Το ενδιάμεσο πεδίο όρασης είναι σχεδιασμένο σαν ‘κανάλι’ και είναι ιδανικό για όποιο αντικείμενο θέλουμε να δούμε σε μεσαία απόσταση.

Πολυεστιακά

Το καλό με τα πολυεστιακά γυαλιά είναι πως δε χρειάζεται πια να κουβαλάς πολλά γυαλιά. Μπορείς να τα φοράς όλη μέρα γιατί βελτιώνουν την όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Στο The Optical Center σας προσφέρουμε ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ που ικανοποιούν τις ανάγκες σας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Γνωρίζετε την εταιρεία κατασκευής και συνοδεύονται από κάρτα γνησιότητας, όπως όλοι οι επώνυμοι πολυεστιακοί φακοί.

Πως λειτουργούν τα μεσαιοκοντινά γυαλιά

Οι φακοί των μεσαιοκοντινών γυαλιών είναι και αυτοί είτε κρυστάλλινοι είτε οργανικοί όπως και των πολυεστιακών. Αυτοί όμως βελτιώνουν την όραση μόνο για την απόσταση του υπολογιστή και του διαβάσματος ενώ η μακρινή απόσταση από δύο μέτρα και μετά, παραμένει θολή. 

Ο φακός είναι χωρισμένος σε τρείς ζώνες:
Το κάτω πεδίο όρασης βελτιώνει την κοντινή όραση κάνοντας ξεκούραστο το διάβασμα. Το μεσαίο πεδίο όρασης βελτιώνει τη μεσαία όραση και είναι και το μεγαλύτερο. Είναι ιδανικό για πολύωρη και ξεκούραστη χρήση σε υπολογιστή. Το πάνω πεδίο είναι το μικρότερο και επιτρέπει μια καθαρή όραση μέχρι τα δύο μέτρα.

μεσαιοκοντινά γυαλιά

 

μεσαιοκοντινά γυαλιά

Πότε χρειάζονται τα μεσαιοκοντινά γυαλιά

Μετά από πολλές ώρες στο γραφείο αισθάνεστε τα μάτια σας κουρασμένα και το κεφάλι να πονάει. Είναι πιθανό να φταίει η εργασιακή κούραση και η φασαρία. Πολλές φορές όμως ευθύνονται τα λάθος γυαλιά και η κακή στάση του σώματος. Τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και τα πολυεστιακά γυαλιά, δεν σας βοηθούν στον υπολογιστή κι έτσι κάθεστε σε λάθος απόσταση για να δείτε καθαρά την οθόνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πονούν τα μάτια και ο αυχένας. Σε αυτή την περίπτωση έρχονται τα μεσαιοκοντινά γυαλιά να σώσουν την κατάσταση.

Οι φακοί τους διορθώνουν ακριβώς τις αποστάσεις που χρειάζεστε δίνοντας και ένα καθαρό πεδίο μέχρι τα δύο μέτρα μακριά όπου μπορεί να κάθεται κάποιος συνάδελφος ή πελάτης.

Είναι πολύ σημαντικό όταν φοράτε τα μεσαιοκοντινά γυαλιά στον υπολογιστή, να ρυθμίζετε το ύψος της καρέκλας σας. Να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε η οθόνη να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας για να μην καταπονείται ο αυχένας, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το ίδιο ισχύει και για τα πολυεστιακά γυαλιά.

Έτσι γίνεται σωστή και ξεκούραστη χρήση των γυαλιών και του υπολογιστή.

μεσαιοκοντινά γυαλιά

 

μεσαιοκοντινά γυαλιά

μεσαιοκοντινά γυαλιά

Στο The Optical Center σας προσφέρουμε ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕΣΑΙΟΚΟΝΤΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ που ικανοποιούν τις ανάγκες σας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Γνωρίζετε την εταιρεία κατασκευής και συνοδεύονται από κάρτα γνησιότητας, όπως όλοι οι επώνυμοι μεσαιοκοντινοί φακοί.

Για την εγγύηση της καλής όρασης, σας παρέχουμε οπτομετρικό έλεγχο στα σύγχρονα ειδικά οφθαλμολογικά μηχανήματα μας. Και σας παρέχουμε 100% εγγύηση προσαρμογής τόσο για τα πολυεστιακά γυαλιά όσο και για τα μεσαιοκοντινά γυαλιά.

stores

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Πλατεία Μαβίλη, Δορυλαίου 5, Αθήνα

Κλείστε ραντεβού 

Τηλ: 210 64 32 095 

Κιν: 694 64 31 165

Πλατεία Βικτωρίας, Αριστοτέλους 79, Αθήνα

Κλείστε ραντεβού 

Τηλ: 210 88 30 308

 

 

The Optical Center

Contents