3 συμβουλές για καλύτερη όραση σε χαμηλό φωτισμό

Συμβουλές για καλύτερη όραση - όραση σε χαμηλό φωτισμό

Συμβουλές για καλύτερη όραση – όραση σε χαμηλό φωτισμό!!

Η οδήγηση τώρα το φθινόπωρο μπορεί να είναι μαρτύριο…
Γιατί η όραση σε χαμηλό φωτισμό δυσκολεύει καθώς μεγαλώνουμε.

3 συμβουλές για καλύτερη όραση σε χαμηλό φωτισμό 1

Οι οδικές σημάνσεις ξεθωριάζουν, οι αντανακλάσεις του φωτός τυφλώνουν, οι αντιθέσεις θολώνουν. Αλλά γιατί; Τι φταίει;

Υπεύθυνη για αυτά τα συχνά προβλήματα είναι η αναμενόμενη διαδικασία γήρανσης του οφθαλμού. Από την ηλικία των 40 και μετά το πλάτος της κόρης μειώνεται και έτσι περνάει πολύ λιγότερο φως στον αμφιβληστροειδή. Την ίδια στιγμή συσσωρεύονται αποθέσεις στο φακό που προκαλούν μεγαλύτερη δυσκολία στην όραση, ιδιαίτερα το βράδυ.
Επιπλέον υπάρχουν κάποιες παθήσεις ή αρρώστιες που μπορεί να κάνουν την όραση ασαφή, όπως ο καταρράκτης ή ο διαβήτης.
Εάν ο οφθαλμίατρός σας σάς έχει αποκλείσει κάποια σοβαρή αιτία για την ενόχληση που νιώθετε στην όραση,
τότε οι επόμενες συμβουλές για καλύτερη όραση – όραση σε χαμηλό φωτισμό θα σας βοηθήσουν.

Συμβουλές για καλύτερη όραση – όραση σε χαμηλό φωτισμό:

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΥΓΡΟ

Όποιος κάθεται το βράδυ για αρκετή ώρα πολύ συγκεντρωμένος στο τιμόνι, ξεχνάει να ανοιγοκλείσει πολλές φορές τα βλέφαρα. Έτσι τα δάκρυα στεγνώνουν και τα μάτια γίνονται πιο ευαίσθητα στο φως. Θα ήταν καλό να έχεις στην τσάντα σου ειδικά δάκρυα για να ενισχύσεις τη φυσική ροή δακρύων.

ΓΥΑΛΙΑ ΝΥΚΤΟΣ

Έχει αποδειχθεί ότι πολλοί οδηγοί βλέπουν το βράδυ πιο ξεκούραστα και άνετα με γυαλιά που έχουν ειδικούς φακούς νυκτός. Αυτά τα γυαλιά μοιάζουν με ηλίου, όμως έχουν κίτρινους φακούς που φιλτράρουν το μπλε χρώμα του φωτός. Κατά αυτόν τον τρόπο οι αντιθέσεις όταν έχει ομίχλη ή όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει γίνονται πιο έντονες.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΟΥ

Το πιο συχνό πρόβλημα όταν νιώθεις ότι δε βλέπεις πια τόσο καθαρά όσο στο παρελθόν είναι ότι οι βαθμοί σου έχουν αλλάξει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μεγαλώσει η μυωπία ή να έχει ξεκινήσει η πρεσβυωπία. Ακόμα και σε άτομα που φορούν γυαλιά μπορεί να αλλάξουν οι βαθμοί. Θα ήταν καλό να κάνεις έναν οφθαλμολογικό έλεγχο κάθε ένα-δύο χρόνια. Εάν χρειάζεσαι καινούρια κρύσταλλα, τότε θα πρέπει να έχουν επίστρωση που απορροφά τις αντανακλάσεις. Όσο καλύτερη είναι η επίστρωση, τόσο πιο καθαρή θα είναι η εικόνα και θα έχει μεγαλύτερη αντίθεση των αντικειμένων και χρωμάτων.

 

Έλα στα The Optical Center να σου λύσουμε κάθε απορία και να σου προτείνουμε την κατάλληλη λύση για να έχεις την καλύτερη όραση!

Διάβασε αυτό: Χαμηλή όραση – παθήσεις που ελαττώνουν την όραση