Prosfora polyestiaka gyalia 1+1 doro

(Ελληνικά) Πολυεστιακά 1+1 Δώρο

(Ελληνικά) Αν αναλογιστεί κανείς το κόστος για 3 σκελετούς (~ 300 €) και 3 ζεύγη φακών (~ 200 € ) διαπιστώνει τελικά ότι τα πολυεστιακά δεν είναι και τόσο ακριβά όσο λένε κάποιοι. Στα καταστήματα μας μάλιστα με ένα ζευγάρι πολυεστιακών φακών σας προσφέρουμε ένα δεύτερο ζευγάρι πολυεστιακών φακών ΔΩΡΟ! Η προσφορά αφορά συγκεκριμένες εταιρείες και συγκεκριμένα μοντέλα πολυεστιακών.

στρατιωτικές σχολές

Στρατιωτικές Σχολές – 2 Λύσεις για την Όραση

(Ελληνικά) Παλιότερα ο μόνος τρόπος διόρθωσης των προβλημάτων όρασης ήταν τα γυαλιά και οι φακοί επαφής. Σε κάποιες όμως στρατιωτικές σχολές η όραση πρέπει να είναι τέλεια χωρίς τη χρήση γυαλιών ή φακών και σε άλλες ακόμα και εάν η οπτική οξύτητα με διόρθωση είναι 10/10, εάν η διαθλαστική ανωμαλία ξεπερνάει το ανώτερο αποδεκτό όριο ο υποψήφιος μπορεί να απορριφθεί. Μία από τις σύγχρονες λύσεις για τα προβλήματα αυτά είναι οι διαθλαστικές επεμβάσεις όπως το λέιζερ, το οποίο ανήκει στις επεμβάσεις ρουτίνας. Άλλη μια λύση, πολύ αποτελεσματική και για τις στρατιωτικές σχολές, είναι η  ορθοκερατολογία.

Ορθοκερατολογία

(Ελληνικά) Ορθοκερατολογία – Φακοί επαφής

(Ελληνικά) Έτσι έκανα διάλειμμα από τους φακούς φορώντας γυαλιά (όταν δεν ήταν σπασμένα). Αυτά μετά με ενοχλούσαν και κατέληγα πάλι στους φακούς και έτσι ξεκινούσε ένας φαύλος κύκλος ταλαιπωρίας με γυαλιά και φακούς. Για αυτό το λόγο στο Optical Center μου πρότειναν μια νέα λύση που θα με βοηθούσε σταδιακά να απαλλαγώ και από τα γυαλιά και από τους φακούς. Μου πρότειναν την ορθοκερατολογία με τη χρήση φακών επαφής που φοριούνται στον ύπνο και μειώνουν την μυωπία και το πρωί δεν έχεις ανάγκη ούτε γυαλιά ούτε φακούς για όλη τη μέρα.

Κερατόκωνος

(Ελληνικά) Κερατόκωνος και φακοί επαφής

(Ελληνικά) Εάν ο κερατόκωνος είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, η αλλαγή στην επιφάνεια του κερατοειδή συνήθως μπορεί να αντισταθμιστεί με γυαλιά. Οι μαλακοί φακοί επαφής είναι επίσης κατάλληλοι για τη διόρθωση του αστιγματισμού και της μυωπίας που προκαλούνται από το εξόγκωμα. Εάν η κλινική εικόνα επιδεινωθεί, χρησιμοποιούνται ημίσκληροι και διαπερατοί από οξυγόνο φακοί επαφής. Στο τελευταίο στάδιο της πάθησης και σε ιδιαίτερα ταχέως εξελισσόμενες περιπτώσεις, μόνο μια κερατοπλαστική (μεταμόσχευση κερατοειδή) μπορεί να βοηθήσει.

τοπογραφία κερατοειδούς

(Ελληνικά) Τοπογραφία Κερατοειδούς στο Optical Center

(Ελληνικά) Η τοπογραφία κερατοειδούς είναι μια εξέταση των ματιών μέσα από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στα χαρακτηριστικά της καμπυλότητας και της υγείας του κερατοειδούς. Είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και ανέπαφη διαδικασία. Διαρκεί λίγα λεπτά και είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί χωρίς φακούς επαφής στα μάτια.

[:el]Carolina Herrera - Πολυτέλεια και απόλυτη κομψότητα [:] 1

(Ελληνικά) Carolina Herrera – Πολυτέλεια και απόλυτη κομψότητα

(Ελληνικά) Η συλλογή Carolina Herrera γυναικείων γυαλιών άνοιξη / καλοκαίρι ’22 έχει σχεδιαστεί για τη μοντέρνα γυναίκα που απολαμβάνει μια εκλεπτυσμένη νότα στο στυλ της. Το μονόγραμμα της μάρκας είναι τοποθετημένο διακριτικά με καινοτόμες λεπτομέρειες όπως πέρλες για κομψό θηλυκό στυλ. Οι σκελετοί των γυαλιών συνδυάζονται με ματ φακούς και φακούς με ανοιχτόχρωμα χρώματα σε συνδυασμό με διχρωμίες στους πάστινους σκελετούς, για ένα γοητευτικό αποτέλεσμα.

μπλε ακτινοβολία παιδιά

(Ελληνικά) Μπλε ακτινοβολία και παιδικά μάτια

(Ελληνικά) Το περασμένο έτος λόγω της πανδημίας τα περισσότερα παιδιά άρχισαν τηλεκπαίδευση και πολλά συνεχίζουν ακόμα και σήμερα διαδικτυακά μαθήματα ακόμα και για εξωσχολικές δραστηριότητες. Με τις επιπρόσθετες ώρες εκμάθησης και ψυχαγωγίας μπροστά σε οθόνες υπολογιστών ή smartphones, οι ειδικοί αναμένουν έξαρση στις οφθαλμικές παθήσεις σε παιδιά και νέους καθώς ο ιστός του ματιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις πιο νεαρές ηλικίες. Η αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδιά έχει συνδεθεί με την αύξηση της μυωπίας. Με αυτά τα δεδομένα είναι λογικό οι γονείς να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης των παιδιών τους στην μπλε ακτινοβολία.

βοηθήματα χαμηλής όρασης

(Ελληνικά) Εκφύλιση ωχράς κηλίδας – 3 βοηθήματα που προτιμούνται

(Ελληνικά) Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας με τα βοηθήματα χαμηλής όρασης, έχουμε δει πως υπάρχουν κάποια πολύ αγαπημένα προϊόντα που βοηθούν την πλειοψηφία των ατόμων που πάσχουν από εκφύλιση ωχράς κηλίδας.
Στο άρθρο αυτό αναφέρουμε τα τα τρία βοηθήματα χαμηλής όρασης που συνήθως προτιμούνται και έχουν μεγάλη επιτυχία. Στα καταστήματα ‘The Optical Center’ θα βρείτε όλα τα παραπάνω προϊόντα για να τα δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ και εμείς βάση των αναγκών σας, θα σας βοηθήσουμε να καταλήξετε στο δικό σας αγαπημένο βοήθημα. Κατόπιν ραντεβού σας παρέχουμε δωρεάν οπτομετρικό έλεγχο και η πρόσβαση είναι εύκολη και για ΑΜΕΑ.

τάσεις στα γυαλιά ηλίου

(Ελληνικά) 5 τάσεις στα γυαλιά ηλίου για Άνοιξη/Καλοκαίρι ’21

(Ελληνικά) Τελευταία με την πανδημία, χρησιμοποιούνται και σαν ένα επιπλέον μέσο προστασίας απέναντι στον Covid-19. Αυτό γιατί όπως έχει αποδειχθεί τα γυαλιά (οράσεως ή ηλίου, με βαθμούς ή χωρίς) συμβάλουν στην προστασία από τον ιό αφού μπορούν να λειτουργήσουν σαν ασπίδα προστασίας των ματιών. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως η πανδημία, έχει επηρεάσει τις τάσεις στα γυαλιά ηλίου που θα δούμε φέτος. Η γενικότερη τάση πάντως είναι ότι φεύγουμε από τα πιο απλά και μικρά γυαλιά της μόδας που θύμιζε δεκαετία του ΄90 και πάμε σε μεγαλύτερα oversized γυαλιά όπως μεγάλα τετραγωνισμένα γυαλιά σε μεταλλικά ή κοκάλινα σχέδια.