Οπτομετρία – Εξέταση των ματιών από Οπτικό

Οπτομετρία

Η οπτομετρία αφορά τη μέτρηση της όρασης και τη λειτουργική αξιολόγηση των οπτικών δεξιοτήτων. Αντικείμενο του οπτομέτρη είναι η διάγνωση και αποκατάσταση των δυσλειτουργιών της όρασης στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής, φίλτρων ή βοηθημάτων χαμηλής όρασης.

Οπτομετρία

Οπτομέτρης ή Οφθαλμίατρος;

Ο οπτομέτρης δεν επεμβαίνει σε παθολογικές εξετάσεις, δεν κάνει επεμβάσεις και δεν χορηγεί φαρμακευτικά σκευάσματα ή κολλύρια. Εάν κατά την εξέταση διαπιστωθεί κάποια παθολογία που χρήζει φαρμακευτικής ή χειρουργικής αντιμετώπισης, το περιστατικό παραπέμπεται σε οφθαλμίατρο.

Η παθολογική υγεία του ματιού είναι αντικείμενο καθαρά του οφθαλμιάτρου.
Ο οφθαλμίατρος παραπέμπει σε οποτμέτρη περιστατικά που χρειάζονται τεχνικό χειρισμό όπως η εφαρμογή φακών επαφής, οι κερατοκωνικοί φακοί επαφής ή η εφαρμογή βοηθημάτων χαμηλής όρασης.

τα συχνότερα προβλήματα όρασης

Οπτομετρία

Σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οπτομετρίας και Οπτικής (ECOO) όπως αυτός παρατίθεται στο άρθρο της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρίας:

“Η οπτομετρία αποτελεί ένα αυτόνομο επάγγελμα στο χώρο της υγείας, που απαιτεί εκπαίδευση και διέπεται από ορισμένους κανόνες, δηλαδή ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών που έχουν εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Οι οπτομέτρες ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας του οφθαλμού και της όρασης, η οποία περιλαμβάνει τη διάθλαση (και συνταγογράφηση), την επιλογή και κατεργασία κατάλληλων “διαθλαστικών βοηθημάτων”, τη διάγνωση και διαχείριση οφθαλμικών παθήσεων και την αποκατάσταση της όρασης σε φυσιολογικά επίπεδα”.

Οπτομετρία

Στα καταστήματα The Optical Center σας παρέχουμε δωρεάν οπτομετρικό έλεγχο στα σύγχρονα ειδικά οφθαλμολογικά μηχανήματα μας.

Οπτομετρικός έλεγχος παρέχεται πάντα σε περιπτώσεις αναζήτησης βοηθημάτων χαμηλής όρασης και αγοράς πολυεστιακών γυαλιών. Έτσι η εγγύηση της καλής όρασης έρχεται από εμάς.

Επισκεφθείτε μας ή κλείστε το ραντεβού σας στο 210 64 32 095!

The Optical Center