Πολυεστιακά γυαλιά για τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις

πολυεστιακά γυαλιά

Για να έχετε και εσείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην όραση για όλες τις αποστάσεις αν μη τι άλλο χρειάζεται η σωστή προσαρμογή στα πολυεστιακά γυαλιά.

Δεν έχετε φορέσει ποτέ γυαλιά οράσεως, αλλά ο οφθαλμίατρος σας πρότεινε πολυεστιακά; Να ξέρετε ότι θα πρέπει να συνηθίσετε να φοράτε έναν σκελετό όλη μέρα. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να έχετε λίγη υπομονή και να μάθετε τη σωστή λειτουργία των πολυεστιακών γυαλιών.
Οι υπόλοιποι που έχετε φορέσει γυαλιά στο παρελθόν… Να σας ενημερώσω ότι τα πολυεστιακά γυαλιά θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για σας!

Για να διευκολύνουμε εσάς που έχετε αποφασίσει να φορέσετε πολυεστιακά γυαλιά, οι οπτικοί του The Optical Center συντάξαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τα καινούργια και πολύ διαφορετικά γυαλιά σας.

Μερικοί άνθρωποι προσαρμόζονται στη νέα χρήση μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι χρειάζονται μέχρι και δύο εβδομάδες για να αισθανθούν ότι τα γυαλιά είναι πλέον ένα με τα μάτια τους.
Αλλά μην ανησυχείτε! Το να μην νιώσετε αμέσως άνετα με τα καινούργια κρύσταλλα είναι σύνηθες. Μην το σκέφτεστε πολύ και αφήστε τα μάτια σας να προσαρμοστούν μόνα τους. Σύντομα θα αρχίσετε να αισθάνεστε την όρασή σας απόλυτα φυσιολογική.

Οι 7 συμβουλές του The Optical Center:

 1. Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσετε να φοράτε οποιοδήποτε γυαλί οράσεως έχετε φτιάξει με παλιά συνταγή.

  Από εδώ και πέρα θα πρέπει να βάζετε μόνο τα καινούργια σας πολυεστιακά γυαλιά. Η όραση από τα πολυεστιακά γυαλιά είναι πολύ διαφορετική. Δε θα τα συνηθίσετε ποτέ εάν δεν δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στα μάτια σας να «εκπαιδευτούν» στον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας όρασης μέσα από αυτά τα κρύσταλλα. (Με πιο απλά λόγια: Mην μπερδεύετε τα μάτια σας και την όρασή σας με άλλα γυαλιά.)

 2. Θα πρέπει να τα φοράτε όλη μέρα και να κάθονται ψηλά στη μύτη σας.

 3. Πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι θα πρέπει να μάθετε να στρίβετε όλο το κεφάλι σας για να δείτε κάτι και όχι μόνο τα μάτια.

  Θα πρέπει δηλαδή να συνεχίσετε να στρίβετε το κεφάλι σας στο πλάι, μέχρι να εστιάσετε στο αντικείμενο της προσοχής σας.

 4. Όπως και με οποιοδήποτε σκελετό γυαλιών, θα πρέπει πάντα να είστε βέβαιοι ότι αυτός που διαλέξατε ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπό σας.

  Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτός ή χαλαρός. Επίσης, τα επιρρίνια θα πρέπει να έχουν προσαρμοστεί σωστά στο κόκκαλο της μύτης.

 5. Με τα πολυεστιακά, μπορείτε έυκολα να κάνετε μόνοι σας έναν μικρό έλεγχο!

  Φορέστε τα γυαλιά σας και στη συνέχεια κοιτάξτε ένα αντικείμενο που θα είναι τουλάχιστον είκοσι μέτρα μακριά. Εάν πρέπει να χαμηλώσετε το κεφάλι σας για να καθαρίσει η εικόνα, τότε τα γυαλιά σας πρέπει να αναπροσαρμοστούν.
  Αν όλα είναι εντάξει, τότε δε χρειάζεται να σκύψετε για να δείτε κοντά, αλλά χαμηλώνετε μόνο τα μάτια σαν να θέλατε να διαβάσετε και στη συνέχεια προσπαθείτε να δείτε κάτι από το κανονικό ύψος όρασης σας. Εάν βλέπετε τα πάντα καθαρά, τότε τα γυαλιά σας κατασκευάστηκαν σωστά.
  Σημείωση: Μερικές φορές θα χρειαστεί να μετακινήσετε λίγο το κεφάλι σας έτσι ώστε να επιτευχθεί η απόλυτη καθαρότητα στην όραση.

 6. Όταν πρωτοφορέσετε τα καινούργια σας γυαλιά, θα πρέπει να σηκωθείτε και να περπατήσετε προσεκτικά, κοιτάζοντας μόνο ευθεία μπροστά.

  Κοιτάζοντας ευθεία η όρασή σας πρέπει να είναι απολύτως καθαρή. Καθώς μετακινείτε τα μάτια σας στα πλαϊνά άκρα των γυαλιών σας θα παρατηρήσετε ότι χάνετε τη σαφήνεια της εικόνας. Εάν μετακινήσετε τα μάτια σας προς τα κάτω, θα συμβεί το ίδιο. Ακριβώς στην ευθεία είναι το σωστό σημείο για την κανονική όραση μακρινής απόστασης. Το πραγματικό τέχνασμα είναι να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας για να πηγαίνουν «αυτόματα» στο σημείο του φακού όπου μπορείτε να δείτε κοντά.

 7. Φροντίστε να έχετε κατά νου ότι όταν περπατάτε ή ανεβαίνετε σκάλες, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κοιτάτε μέσα από το κάτω τμήμα του φακού, αλλά ΠΑΝΤΑ μέσα από το επάνω τμήμα.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανησυχείτε ότι θα είναι δύσκολο στην αρχή αλλά πολύ σύντομα θα συνηθίσετε στον καινούργιο τρόπο όρασης!!!

Αυτές ήταν οι συμβουλές μας!
Τώρα είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τα καινούργια σας πολυεστιακά γυαλιά!

Φιλικά,
The Optical Center

Contents